FAQ
/ vanliga frågor

 
Vad ingår i en heldagsfotografering?

Jag brukar börja med brud och brudgums förberedelser samt lite enskilda porträtt. Då tar jag också detaljbilder på skor, klänning, blommor, ringar mm. Därefter blir det porträttfotografering av er båda tillsammans eller vigsel (beroende på om ni ses innan vigseln). Efter vigseln blir det gratulationer och folkets jubel. Därefter porträttfotografering om det inte gjordes före vigseln. Porträttfotograferingen sker på platser vi kommit överens om. Vanligtvis kommer sedan brudskål och mingel vid festlokalen. Då brukar vi också passa på att ta olika gruppbilder som t ex vänner och familj. Sedan är det dags för middag med tal och era reaktioner. Vi har då också hunnit fotografera festlokalen och bordsdekorationer. Till sist på kvällen blir det bilder när ni skär tårtan, dansar brudvals och rockar loss på dansgolvet. Vi brukar också hinna med lite extra kvällsporträtt.

Vad ingår i en halvdagsfotografering?

Här ingår vanligtvis samma saker som vid heldag fram till middagen. Så det man går miste om är middag, tal, reaktioner, skärning av tårta, brudvals, den allmänna dansen och kvällsporträtten.

Vad ingår i en tredagarsfotografering?

Då är vi också med på fredag kväll och söndag morgon, för att dokumentera. Eller motsvarande dagar om bröllopet inte är en lördag.

Hur många bilder får vi?

Ni får alla bilder som jag tycker är ok. Det kan röra sig om mellan 400-700 bilder. Bilderna levereras på en USB-sticka tillsammans med albumet. I det största paketet kommer USBn i en vacker träbox tillsammans med lite pappersbilder.

Ingår det album?

Det ingår en SAAL fotobok (28x28 cm) i alla våra paket. Ni kan uppgradera till ett lyxigt handgjort OttossonPhoto Art Album (30x30 cm) i en vacker förvaringsbox. Albumet består av styva sidor av riktigt fotopapper.

Ingår det högupplösta filer?

I alla våra paket ingår de högupplösta filerna.

Får vi använda bilderna fritt?

Ni har full användningsrätt till bilderna. Och vi ser gärna att ni använder dom. Ni får däremot inte sälja dom vidare eller ge bort dom till tredje part. Och vi ser såklart gärna att ni skriver vem som tagit bilderna när ni lägger ut dom på sociala medier.

Skall vi tillhandahålla mat?

Enligt vårt avtal skall ni tillhandahålla mat om vi fotograferar 8 timmar eller mer. Eller om fotograferingen pågår längre än till kl 20.00. Vi sitter gärna med i festlokalen bland gästerna. Det ger oss bra överblick och risken är mindre att vi missar något. Men det är inget krav. Däremot måste vi sitta i direkt anslutning till matsalen för att snabbt kunna vara på plats när något sker som vi vill föreviga.

Har du tips till oss som inte är fotomodeller och kanske är lite nervösa inför fotograferingen?

Många brudpar har i efterhand sagt att de kände sig avslappnade under fotograferingen. Och det är vårt mål och det ingår i vårt uppdrag. För er gäller det att bara vara er själva, låta romantik och kärlek flöda. Då syns det också i bilderna. Vi kommer innan er bröllopsdag att göra en provfotografering och det upplever de flesta som väldigt nyttigt, eftersom man då får prova på hur det känns att bli fotograferad just av mig.

Vi skall gifta oss på Maldiverna. Åker du vart som helst för att fotografera bröllop?

Jag älskar att resa och åker gärna jorden runt för ett bröllop. Jag har fotograferat bröllop i Sverige, Norge, USA, Grekland och på Mauritius. Så det är inget problem. Dock gäller inte vanlig prislista utanför Skandinavien, utan då gäller prislistan för destination wedding.

Upp